Subvencije za opremanje visokoobrazovnih ustanova

VIDEO K9: Ukupno 32 miliona dinara izdvojeno je iz pokrajinskog budžeta za opremanje, popravke i opremu vojvođanskih viskoobrazovnih ustanova.

0
16

Predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz Vojvodine danas su u Holu Pokrajinske vlade dodeljeni ugovori za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata, opreme i izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Sekretar je istakao da su „Zelene tehnologije“, odnosno „Zeleni Univerzitet“ sadržani u Programu razvoja AP Vojvodine do 2030. godine te da će obnovljivim izvorima energije biti smanjena potrošnja fosilnih goriva i oslanjanje na druge, manje ekološke izvore energije.

Dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru rekao je da su i ovog puta prepoznate potrebe fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koji se nalaze van sedišta, čime je takođe podržana misija čovekoljublja Pedagoškog fakulteta u Somboru, duga 245 godina.

Ove godine sredstva po ovom javnom konkursu dobio je Univerzitet u Novom Sadu, 11 fakulteta članica ovog Univerziteta i 4 visoke škole strukovnih studija čiji je osnivač pokrajina, u svrhu izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju  fotonaponskih elektrana, ali i za zamenu dotrajale stolarije, sanaciju saniranih čvorova i ostale planirane aktivnosti popravki i održavanja pripadajućih objekata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.