Subvencije za boravak u privatnom vrtiću za još 565 dece

VIDEO K9: Od avgusta do oktonra podneto je skoro dve i po hiljade zahteva rodtelja za finansijsku podršku za boravak dece u privatnim vrtićima. Rešavanje ovog problema našlo se i na dnevnom redu sednice Gradskog veća.

0
389

Gradsko veće Novog Sada odobrila je sufinansiranje boravka u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za još 565 dece za period septembar-decembar 2017. godine.

Ovakva odluka Gradskog veća usledila je zahvaljujući činjenici da su se stvorili uslovi za dodatne subvencije, ističe se u saopštenju stiglom iz gradske kuće.

“Gradsko veće Novog Sada je na donelo odluku da sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima, tako da ćemo u te svrhe izdvojiti još oko 70 miliona dinara, pa da u narednoj godini sufinansiramo boravak za oko 2500 dece. To smo postigli zahvalјujući uštedama i odgovornom trošenju budžetskih sredstava Grada Novog Sada, na šta smo ponosni” izjavio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada. 

 

U saopštenju se podseća da je Grad Novi Sad prvi u Srbiji doneo odluku da, zbog ograničenih kapaciteta Predškolske ustanove čiji je osnivač, sufinansira boravak najmlađih Novosađana i u privatnim vrtićima, a u cilјu da se taj vid podrške omogući svoj deci.

“Takođe na taj način Grad doprinosi privatnom preduzetništvu i novom zapošlјavanju što takođe spada u prioritete politike Grada Novog Sada. Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu, za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini”, anvode gradske vlasti. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.