Subvencije u poljoprivredi

VIDEO K9: Poljoprivredna gazdinstva u Kaću i Futogu juče su posetili gradski i pokrajinski čelnici kako bi promovisali subvencije za kupovinu poljoprivrednih mašina i pomagala kao i pomoć pri proširenju delatnosti.

0
7

Mnoga poljoprivredna gazdinstva iskoristila su priliku da už pomoć, države, pokrajine i grada prošire svoju delatnost.

Domaćin Branko Lakić u Kaću se bavi uzgojem jabuka, a od Ministarstva je dobio podršku za nabavku protivgradne mreže, dok je od Pokrajinskog sekretarijata dobio subvenciju za kupovinu novog traktora.

Porodica Pejić u Futogu bavi se ratarstvom i povrtarstvom i do sada nisu konkurisali za subvencije države, ali bi im, kako navode, bila potrebna podrška oko hladnjače i hale u cilju da proširenja delatnosti.

Gradonačelnik Miloš Vučević je ovom prilikom istakao da će Grad uskoro prezentovati projekat za pčelare u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom koji će biti povezan i sa zaštitom životne sredine, dok je prema rečima pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomira Božića, kod Pokrajine u fokusu mali poljoprivrednik.

On je naglasio da su rezultati Konkursa za navodnjavanje objavljeni, te da će biti dodeljeno 707 ugovora  vrednih ukupno 370 miliona dinara. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je tom prilikom najavio  da će ovo biti najizdašnija godina od 2012. po količini robe koju će država imati u voćarstvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.