Subvencije i krediti za razvoj turizma

VIDEO K9: Sa tri miliona dinara Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam subvencionisaće troškove naknade za obradu kreditnog zahteva i kamate po konkursima Razvojnog fonda Vojvodine u oblasti turizma u ovoj godini.

0
47

Sporazum između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojnog fonda AP Vojvodine, na osnovu kojeg Sekretarijat subvencioniše troškove naknade za obradu kreditnog zahteva i kamate po konkursima Fonda u oblasti turizma, poptisan je danas u Pokrajinskoj vladi.

Troškovi u iznosu od tri miliona dinara koje će subvancionisati Sekretarijat, odnose se na konkurse za dugoročne kredite za razvoj turizma i, posebno, seoskog turizma, koje raspisuje Razvojni fond Vojvodine u 2022. godini, sa ciljem povećanja nivoa opremljenosti turističkih kapaciteta.

Dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za turizam je podsetio i da ovo nije jedini sporazum sa Razvojnim fondom te napomenuo i Sporazum o rodno senzitivnom kreditiranju čiji je cilj ekonomsko osnaživanje žena vlasnica turističkih potencijala.

Direktor Razvojnog fonda istakao je da se ova kreditna linija u saradnji sa Sekretarijatom uspešno sprovodi već dugi niz godina te da je doprinela povećanju i unapređenju turističkih potencijala u pokrajini.

Goran Savić, direktor Razvojnog fonda Vojvodine je dodao da ova kreditna linija služi za izgradnju, dogradnju i adaptaciju objekata koji služe u svrhu turizma i ugostiteljstva, rekreativnih i rehabilitacionih centara, te za razvoj ruralnog, kulturnog i verskog turizma.

Korisnici ovih kredita mogu biti pravna lica i preduzetnici, odnosno mikro, mala i srednja pravna lica, za iznose od 300.000 do 20 miliona dinara po subvenciji, uz sopstveno učešće od 20 odsto ukupne vrednosti projekta.

Pored toga, konkursom namenjenim fizičkim licima, nosiocima komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji Vojvodine sa aktivnim statusom, predviđena su sredstva u iznosu od 300.000 do 10 miliona dinara po subvenciji, sa istovetnim uslovima kao i za pravna lica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.