Stvaralaštvo žena u selima

VIDEO K9: U Novom Sadu je juče otvoren 10. po redu Sajam stvaralaštava seoskih žena u Vojvodini, tradicionalna manifestacija pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova koja promoviše preduzetništvo žena iz ruralnih područja.

0
387

Ovogodišnji Sajam stvaralaštava seoskih žena u Vojvodini je, kako je istaknuto, manifestacija koja ima za cilj očuvanje, oživljavanje i razvoj sela i ženskog preduzetništva.

Ove godine sajam je okupio 220 udruženja žena iz naše pokrajine.

“Da podstakne razvoj i da učini sve da žene koje stvaraju na selu sa svojim proizvodima mogu da obogate privrednu i turističku i kulturnu i svaku drugu ponudu naše Vojvodine. Prema broju učesnica, a broj učesnica raste iz godine u godinu, možemo videti da se stvaralaštvo seoskih žena unapređuje, da se razvija”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Način očuvanja tradicije kroz proizvode koje stvaraju žene na selima postajei brend po kome Vojvodina može biti poznata, istakao je Mirović.

“Gotovo da možemo govoriti već o konkretnim proizvodima, pa i o jednoj vrsti brenda, dakle da stvaralaštvo seoskih žena u Vojvodini može biti brend, odnosno može biti jedan od onih proizvoda po kojima se vojvodina i čitava naša zemlja prepoznaju. Pokrajinska vlada će nastaviti da pomaže ovakve i slične manifestacije jer to zaista snaži naše ukupne potencijale, razvija nas, povezuje nas, dovodi nas do informacija šta se zaista dešava u malim sredinama u Vojvodini koje su često na marginama”, naveo je Mirović.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održava se povodom obeležavanja 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena, ustanovljenog kako bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena i njihovu ključnu ulogu na selu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.