Studije o planiranju resursa u privredi

VIDEO K9: Novi, kratki studijski program na Ekonomskom fakultetu u Subotici, namenjen planiranju resursa u privredi, predstavljen je danas u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam.

0
73

Studenti Ekonomskog fakulteta u Subotici imaju priliku da upišu novi smer Kratkog programa studija pod nazivom „Implementacija ERP sistema“, koji je namenjen sektoru privrede i preduzetništva za planiranje resursa u korporacijama.

Raspisan je konkurs za upis studijskog programa koji fakultet realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam od 20 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je da ovaj program obuke nije predviđen za sticanje osnovnih veština, već je namenjen jasno profilisanim licima i da je nastao na osnovu potreba IT industrije.

Strukovni program „Implementacija ERP sistema“ je osmišljen tako da prati savremene koncepte i trendove tržišta koji uključuju veštačku inteligenciju, inteligentnu analitiku i automatizaciju procesa te savremene strategije u poslovanju i poslovnim procesima, a kompanije koje učestvuju u njegovoj realizaciji aktivno sprovode digitalnu transformaciju poslovanja, unapređujući svoj rad i zahtevaju adekvatna stručna lica i profile zaposlenih, koji će biti u stanju da prate modernizaciju poslovanja i učestvuju u implementaciji novih kriterijuma i radnih zadataka. Koncipiran je tako da nosi 30 ESPB bodova, odvijaće se u toku jednog semestra, ozvaničen je od strane Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, a polaznici će kroz zvaničnu instituciju dobiti sertifikat kao implementatori ERP sistema.

U narednoj godini će, prema rečima pokrajinskog sekretara, ovakav vid usavršavanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije, pored IT industrije, biti usmeren i na sektor turizma i ugostiteljstva, kome nedostaje kvalifikovana radna snaga i specifične struke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.