Studentsko preduzetništvo bez granica

VIDEO K9: U Rektoratu Novosadskog univerziteta danas je održan trening na temu ženskog preduzetništva u okviru IPA projekta međugranične saradnje Srbije i Mađarske.

0
160

Deset studenata Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu dobilo je tromesečnu stipendiju za boravak u Mađarskoj, gde svoja znanja stečena na fakultetu mogu i praktično da primene.

Reč je o višegodišnjoj saradnji Tehnološkog fakulteta i Regionalne privredne komore županije Čongrad u okviru IPA projekta “Izgradnja preduzetničkog ekosistema – Studentsko preduzetništvo bez granice”. Većina studenata do sada je završila svoj angažman u Mađarskoj, gde su bile angažovane u malim i srednjim preduzećima.

U okviru ovog projekta, u Rektoratu Novosadskog univerziteta organizovana je i radionica na temu ženskog preduzetništva. Radionici su prisustvovali studenti, predstavnici Privredne komore županije Čongrad, preduzetnici iz Mađarske, a svoja iskustva podelili su i neki bivši, uspešni studenti Tehnološkog fakulteta. Ovaj projekat podržali su i Pokrajinski sekretarijati za finansije i privredi i turizam. Pokrajinski sekretari ističu da rado podržavaju IPA projekte, naročito kada je u pitanju žensko preduzetništvo.

Jedna od osnovnih ideja ovog projekta i saradnje Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i Regionalne privredne komore Čongradske Županije jeste formiranje Studentskog centra u oblasti prehrambrene industrije, koji bi doprineo stručnom usavršavanju mladih, budućnih naučnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.