Studentima uskoro i SKC

VIDEO K9: Studentski centar u Novom Sadu posetio je danas pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoran Milošević, koji je tom prilikom najavio izgradnju Studentskog kulturnog centra.

0
291

U Vojvodini se od 10 objekata namenjenih smeštaju i ishrani studenata, osam nalazi u Novom Sadu, a po jedan u Zrenjaninu i Somboru.

U njima trenutno boravi preko 3 000 studenata, a pravo na ishranu u dva restorana u Novom Sadu ima više od 11 000.

“Za tri i po godine izdvojeno je 26 miliona. Mislim da je sedam i po miliona usmereno na popravku restorana, krečenje i neke druge aspekte održavanja. A, ostali iznos sredstava je usmeren prema studentskim domovima. Rekao sam da smo izdvojili u prošloj godini još 6 miliona. To je ukupno 32 miliona. 6 miliona za projektno-tehničku dokumentaciju oko novog restorana”, naveo je Milošević.

On je podsetio da je pokrajina izdvojila i šest miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog restorana za ishranu studenata. Raspisivanje tendera za njegovu izradu trenutno koče nerešeni imovinsko-pravno odnosi za neke od parcela predviđenih za izgradnju objekta.

Sa druge strane, pri kraju je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Studentskog kulturnog centra.

“Verujem kada to završimo da ćemo zajedno sa ovim objektom u dinamici radova zapravo zaokružiti ne samo kvalitet ishrane, smeštaja nego i kulturne aktivnosti studenata novosadskog univerziteta”, istakao je Milošević.

Rukovodstvo Studentskog centra, istaknuto je tom prilikom, radi na energetskoj efikasnosti objekata o kojima brine, održavanju zgrada, restorana, kao i rešavanju tekućih problema.

“Tu je naša saradnja sa studentskim parlamentom pre svega, sa raznim studentskim organizacijama i ono što nam je zadatak da osluškujemo glas tih studenata i da se vodimo time šta je njihova ideja, šta je njihovo viđenje i gledište mogućnosti poboljšanja usluga koje mi pružamo”, naveo je Zoran Martinović, v.d. direktor Studentskog centra u Novom Sadu.

Tokom posete Studentskom centru, pokrajinski sekretar je obišao studentske domove „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“, a posetu je završio ručkom u Velikoj menzi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.