Studentima sa invaliditetom obezbeđen odlazak u Banju Kanjiža

VIDEO K9: U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održan je prijem studenata, učesnika projekta “Rehabilitacija i lečenje studenata sa invaliditetom”. Oni će boraviti u Banji Kanjiža od 15. do 25. jula, radi rehabilitacije i lečenja.

137

Boravak studenata sa invaliditetom u Banji Kanjiža je organizovan zahvaljujući projektu Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom, a finansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

”Danas je veliki dan na našem Univerzitetu. Sigurno mesto koje je najotvorenije za naše različitosti. Promovišemo jedan projekat koji je delo, pre svega studenata sa invaliditetom i našeg Univerziteta. Nama je drago zato što podržavamo jedan veliki napor, hrabrost, odvažnost, da se stvari menjaju, pre svega, na ličnom planu. Ali, itekako je važno da ohrabrimo buduće studente koji nalaze svoje mesto upravo boreći se u društvu znanja, a ne u društvu diskriminacije i bilo kakvog otuđenja”, rekao je prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje.

Na univerzitetu kažu da ulažu napore kako bi što veći broj mladih sa invaliditetom dobio mogućnost za visoko obrazovanje i studiranje na nekom od njihovih fakulteta.

”Međutim, ono što kroz razne aktivnosti pokušavamo, a to je da stalno profesore našeg Univerziteta podsećamo na to da osobe sa invaliditetom nisu drugačiji od nas, jer zapravo njihove ljudske i profesionalne karakteristike, njihovi ljudski i profesionalni kvaliteti su jednako dobri kao i naši, a ponekad, čak vrlo često, i veći”, kazala je Sanja Podunavac Kuzmanović, prorektorka za nastavu.

Za vreme desetodnevnog boravka 16 članova Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom u Banji Kanjiža imaće ličnu pratnju i dva edukatora kao pomagače tokom rehabilitacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.