Studenti za decu sa Kosmeta

VIDEO K9: Studenti sa univerziteta u više gradova Srbije i ove godine prikupljaju sredstva, slatkiše i sve ostalo što je potrebno kako bi novogodišnjim paketićima obradovali što više mališana na Kosovu i Metohiji.

0
382

Akcija pod nazivom “U Kosmetu na poklon od studenata”, pre četiri godine su pokrenuli studenti Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a uskoro su im se priključili i studenti iz drugih gradova.

“Ideja je počela pre četiri godine sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu. Te godine je akcija proširena na Univerzitet u Novom Sadu. Odziv je bio jako dobar. Akcija je prve godine određena, tako da, oko 300 paketića za decu je skupljeno te godine”, rekao je Igor Knežević, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu.

Odziv na ovu akciju, kako kaže Knežević, bio je više nego odličan još od samog početka. U akciji “U Kosmetu na poklon od studenata” pored Univerziteta u Novom Sadu, učestvuju i univerziteti u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Prištini.

“Sada već ove godine, tj. i prošle i ove godine su se uključili svi univerziteti u Srbiji, tj. Univerzitet u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Prošle godine oko 1.500 paketića je prikupljeno, što se može reći da je stvarno fantastičan odziv za ovu akciju”, naveo je Knežević.

Studenti su osmislili nekoliko načina prikupljanja sredstava za decu sa Kosova i Metohije. Pored kutija koje se nalaze u brojnim organizacijama, sredstva dobijaju i akcijama organizovanim na nivou Univerziteta, ali i kroz humanitarne večeri ili studentske žurke.

“Prikupljanje paketića, ja sad mogu reći konkretno za Novi Sad, ali i na većini drugih univerziteta isto tako, sve studentske organizacije i studentski parlamenti na pojedinačnim fakultetima sprovode akciju na neki svoj način. U svakom slučaju postoji kutija ispred svake organizacije, gde se prikupljaju slatkiši, slaniši i novčani prilog. To je jedan način, a drugi način su razne akcije koje se sprovode što na nivou Univerziteta, što svaki fakultet pojedinačno”, rekao je Knežević.

Od prošle godine akciji su se priključile srednje i osnovne škole, tako da su ove godine očekivanja velika.

“Pa očekivanja su svake godine sve veća, zato što svake godine, da kažem, akcija premaši neki predviđeni broj paketića, tako da i ove godine očekujemo da se svi više uključe i, naravno, ovo je poziv svim građanima koji žele da se uključe u ovu akciju”, istakao je Knežević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.