Studenti u potrazi za smeštajem

VIDEO K9: Studenti prve godine novosadskog Univerziteta od ponedeljka podnose prijave za smeštaj u studentske domove u našem gradu. Rok za prijavljivanje ističe 16. septembra, dok će konkurs za studente ostalih godina biti otvoren od 17. septembra do 31. oktobra.

138

Smeštaj, bilo privatno ili u studentskim domovima među najvećim je početnim problemima studentima Univerziteta u Novom Sadu koji dolaze iz drugih gradova i država.

Boravak u studentskom domu svakako je jeftinija varijanta, a za brucoše je konkurs za smeštaj u neki od novosadskih domova raspisan od 2. do 16. septembra. Oni ostalih godina potrebnu dokumentaciju dostavljaće od 17. septembra do kraja oktobra.

Prema Konkursu koje je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u domovima u Novom Sadu ima 2 663 raspoloživa mesta. Pravo na smeštaj imaju studenti visokoškolskih ustanova koji su prvi put upisani u određenu godinu na studije prvog, drugog, ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i čije prebivalište se ne nalazi u sedištu visokoškolske ustanove u kojoj studiraju.

Brucoši treba da prilože prijavu za konkurs koju će nakon popunjavanja odneti na fakultet na overu. Uz to ide uverenje o prihodu po članu domaćinstva za prvih šest meseci tekuće godine, kao i uverenje sa fakulteta da je student upisao prvu godinu prvi put na teret budžeta i overene fotokopije svedočanstva iz sve četiri godine iz srednje škole, kažu u Studentskoj službi.

Studenti se rangiraju prema ukupnom broju bodova ostvarenim po svim osnovama koje se vrednuju za prijem u ustanovu, a na osnovu dostavljene dokumentacije, a rang lista za smeštaj studenata prve godine studija vrši se odvojeno.

Preliminarna lista očekuje se od 16. septembra, na koju će studenti imati pravo žalbe u roku od osam dana od objavljivanja.

Sve potrebne informacije zainteresovani za smeštaj u studentskim domovima mogu da nađu na sajtu novosadskog Studentskog centra, www.scns.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.