Studenti PMF-a na 3. Međunarodnom kulinarskom takmičenju u Makedoniji

Na 3. međunarodnom kulinarskom takmičenju „GastroMak 2018“ u Strumici, u Makedoniji, učestvovali su i studenti novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju.

0
509

Na takmičenju koje je trajalo od 8. do 11. oktobra, učestvovalo je više od 200 kuvara iz preko 15 država sveta, Turske, Mongolije, Rusije, Azejberdžana, Bugarske, Ruminije, Hrvatske, Ukrajine, Albanije, Meksika i drugih.

Od studenata gastronomije sa PMF pod mentorstvom dr Bojane i Kalenjuk i Gorana Radivojevića takmičili su se Slađana Todorović, osvojivši za jelo od testenine bronzanu medalju i za restoranski desert zlatnu medalju i Dušan Grujić, osvojivši za jelo od testenine bronzanu medalju i za jelo od piletine srebrnu medalju.

Na takmičenju je studente, po pravilima WACS-a, ocenjivao sudijski tim na čelu sa Istokom Legatom (Slovenija) i ostalim eminentnim sudijama, Giorgo Diana (šef sa Mišlenovom zvezdom u Italiji), Domeniko Mađi (predsednik WACS-a za jugoistočnu Europu, Italija), Stevo Karapandža (Hrvatska), Alan Pajet (Mauricijus), Robin Villarreal (Meksiko), Emra Köksal (Turska), Maria Shramko (Island), Iulia Dragut (Rumunija) i mnogi drugi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.