Studenti medicine na konferenciji u novom sadu

VIDEO K9: Novi Sad je domaćin "Međunarodne studentske konferencije – IMSCNS 2023" čije je svečano otvaranje upriličeno danas u Gradskoj kući.

0
53

“Međunarodna studentska konferencija – IMSCNS 2023”, koja će do 12. novembra trajati u Novom Sadu, namenjena je studentima Medicinskog fakulteta i mladim lekarima u cilju edukacije budućih zdravstvenih radnika u oblasti medicine, stomatologije i farmacije.

Organizator konferencije za koju je ove godine zabeleženo rekordno interesovanje sa oko 500 prijavljenih studenata, je Savez studenata Medicinskog fakulteta i mladih zdravstvenih radnika Novog Sada.

“Ove godine imamo mnogo više studenta koji dolaze iz drugih univerzitetskih centara iz Srbije, Beograda, Niša, Kragujeva, kao i sa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. To govori o značaju ove konferenciji na kojoj će 300 učesnika imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, koje ne bi mogli da steknu na fakultetu, a koja će im pomoći u budućoj karijeri”, rekao je dr Miloš Bugarčić, predsednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta, i zahvalio profesorima iz SAD-a koji su došli u Novi Sad.

Tokom četiri dana trajanja konferencije studenti i mladi zdravstveni radnici imaće priliku da svoja znanje i veštine unapređuju i da uče od najboljih profesora i lekara iz Srbije i Amerike, prateći najnovije svetske trendove u medicini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.