Studenti Filozofskog fakulteta dali krv

VIDEO K9: Studenti i profesori Filozofskog fakulteta danas su dobrovoljno dali krv u akciji koju organizuju gradski Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine.

19

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi na Filozofskom fakultetu, Univerzitet u Novom Sadu otvorio je sezonu dobrovoljnog davalaštva ove godine na toj ustanovi. 

Studenti Filozofskog fakulteta tradicionalno se u velikom broju odazivaju ovoj akciji koju u na fakultetu kontinuirano organizuju duže od decenije.

“Naš univerzitet je ponosan na ovakve akcije jer svi naši studenti će jednog dana postati kvalitetni stručnjaci. Međutim, ono što je veoma važno je da, pre svega postanu plemenite i humane ličnosti”, prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović, prorektorka za nastavu UNS-a.

Da bi zadovoljili potrebe lečenje svih pacijenata na teritoriji Vojvodine potrebne su svakodnevne akcije kako bi zalihe mogle da budu održavane na stabilnom nivou, kažu u IZJZV.

“Držimo se onog postulata da krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv”, navela je dr Sanja Bogdanović, v.d. direktora IZJZV.

Sekretar CK Novi Sad Dragan Lazić je napomenuo da su toku prethodne godine imali 2.154 prva davanja , što je i osnovni cilj njihovih aktivnosti.

Jedan od načina motivacije mladih da dobrovoljno daju krv je i medijska pažnja, rekao je sekretar Crvenog krsta, kroz koju mladi shvataju koliko je važan život svakog ljudskog bića i na koji način lično mogu da doprinesu da se taj život sačuva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.