Stubići protiv bahatog parkiranja

VIDEO K9: Zbog čestog neprikladnog parkiranja po zelenim površinama, "Gradsko zelenilo" postavilo je stubiće pored saobraćajnice u delu Jevrejske ulice.

0
52

Jevrejska ulica jedna je od najprometnijih u Novom Sadu. Zbog malog broja parking mesta u njoj, vozači se često parkiraju na zelenim površinama pored puta i na taj način ih uništavaju, ali i blokiraju pešačku i biciklističku stazu u ovoj ulici.

“Gradsko zelenilo” rešilo je taj problem postavljem stubića pored ceste, kako mi onemogućili nepropisno parkiranje po površinama koje nisu predviđene za vozila.

Radnici “Gradskog zelenila” se, osim nege i zaštite gradskih zelenih površina, tokom leta bavi i uništavanjem korova, naročito ambrozije koja je je do sada uklonjena sa blizu 4 miliona kvadrata. Jelena Budimčić, PR ovog javno komunalnog preduzeća, navodi da problem prave neodržavane privatne parcele, koje nisu u njihovoj nadležnosti.

Uklanjanje ambrozije biće nastavljeno i u narednom periodu, a Budimčić dodaje da će takođe raditi na daljem postavljenju stubića i sličnih prepreka, kako bi od nesavesnih vozača sačuvali zelene površine u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.