Strip-izložba “Slučajni partneri”

VIDEO K9: Novosadski strip vikend biće zatvoren danas, otvaranjem strip izložbe "Slučajni partneri", koja je postavljena u Francuskom institutu.

0
634

Na izložbi Slučajni partneri biće predstavljeni radovi Jane Adamović i Igora Kordeja.

“Danas će kod nas biti otvorena izložba Slučajni partneri, gde ćemo predstaviti radove Jane Adamović i Igora Kordeja, koji su zapravo i životni saputnici, ali i partneri i saradnici upravo u svetu devete umetnosti, gde Igor Kordej često crta, dok Jana se bavi recimo kolorisanjem rada, crteža”, rekla je Tanja Gavrilović sa Francuskog instituta.

Oba autora imaju uspešne karijere. Jana Adamović je strip autorka iz Beograda, a Igor Kordej je hrvatski strip autor i dobitnik ordena viteza reda i umetnosti, ministarstva kulture Francuske.

“Oboje rade, zašto su interesanti Francuskom institutu, sarađuju sa francuskom izdavačkom kućom i to je ono što je zapravo nama uvek interesantno. Da prikažemo zapravo autore iz Srbije i regiona koji sarađuju sa francuskim tržištem. Generalno, strip je nešto što francuski institut uvek podržava, tako da ono što je ove godine interesantno i želeli smo prvo to da predstavimo, to je ukrštene poglede između dvoje autora, ženskog autora, koje nemamo tako često prilike da predstavljamo i muškog autora kojeg svi poznajemo, tako da verujem da će biti publici interesantno. Jedan deo izložbe već je bio predstavljen u okviru Srip vikenda prošle nedelje, a ovde je veći deo izložbe”, navela je Gavrilović.

Večeras od 19.30 u Francuskom institutu, publika će imati priliku da upozna autore, a izložba će biti postavljena do 30. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.