Street volleyball u Novom Sadu

VIDEO K9: Prvi turnir ulične odbojke održan je pre 16 godina u Subotici. Polako, ali sigurno, ova vrsta takmičenja i turnira stiže i u naš grad.

0
917

Nakon turnira u Subotici, za ovakav vid uličnog takmičenja postali su zainteresovani i drugi gradovi u Vojvodini.

Sada je došao momenat da iza ove akcije treba da stane i Odbojkaški savez Vojvodine, kako bi svi gradovi bili objedinjeni u ideji organizacije ovih turnira.

“Već imamo 20-ak gradova koji žele i hoće da budu u tom nekom karavanu Street volleyballa koji će da krene od maja ove godine, pa ćemo da radimo taj street volleyball tokom maja juna i septembra, a finalni turnir bi radili i završili ovde baš na platou na Spensu”, rekao je Dragan Savić ispred Streetvolleyball-a.

U Novom Sadu će biti održana dva turnira ulične odbojke od kojih će jedan biti održan u junu, a u septembru na spensu biće održan drugi. Moguće je da će na turnirima gostovati i ekipe drugih zemalja. Radi se o turnirima za decu uzrasta od prvog do osmog razreda.

“Znači to će biti po kategorijama od prvog do osmog razreda gde se igra za medalje i za nagrade. Znači uglavnom isključivo nova mlada populacija koja počinje da igra odbojku i oni koji su tek krenuli u neke te kratke godine – godinu do tri odbojkaškog iskustva”, naveo je Savić.

Akciju je podržalo preko 130 odbojkaških klubova u Vojvodini, a s obziom na veliku zainteresovanost, podršku uličnoj odbojci dao je i Odbojkaški savez Vojvodine.

“Deca su jako zainteresovana i očekujemo da ćemo kroz taj način rada pripremiti određnu grupu dece da vide gde im je mesto u stvari, koji su za takmičenje, koji su za animaciju, a koji su za zabavljačku avarijantu, jer u tako velikoj masi ima mnogo dece koja su vrlo talentovana i vrlo kvalitetno rade, a ima i dece koja su zainteresovana da se druže, da im bude lepo i ne mogu svi biti reprezentativci. Mi kao Savez imamo obavezui da damo ponudu svoj toj deci da nađu mesto gde im je, a da kroz to, kroz tu organizaciju malo i promovišemo rad klubova”, izjavio je Branislav Dobrodolski iz Odbojkaškog saveza Vojvodine.

Turniri u uličnoj odbojci uglavnom se igraju tokom leta i lepog vremena na školskim igralištima, plažama, trgovima, a obično se postavljaju montažni tereni koji su nešto manji sa nižim mrežama od pravih odbojkaških terena, što je ujedno i prednost jer se može na istom prostoru napraviti više terena. Raspored i propozicije takmičenja mogu se dobiti u Odbojkaškom savezu Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.