Štrapacirung Fruškom Gorom

VIDEO K9: Sugrađani koji su raspoloženi za laganu šetnju Fruškom gorom imaće sutra i priliku za to. Planinarsku šetnju pod nazivom Štrapacirung Fruškom gorom organizuje Sportsko planinarsko udruženje "Srbija u pedalj".

0
46

„Štrapacirung“ je reč koja u Vojvodini obično označava laganu šetnju bez posebnog smisla, a upravo jednu takvu u subotu, 16. aprila na Fruškoj gori organizuje Sportsko planinarsko udruženje „Srbija u pedalj“.

Ipak, kako navode organizatori, „Štrapacirung Fruškom Gorom“ itekako ima smisla jer se redovnim pešačenjem u prirodi popravlja celokupan metabolizam, imuni, kardio vaskularni i drugi sistemi, dobro je i za psihu, a tokom šetnje su upoznaju novi ljudi te sklapaju i nova prijateljstva.

Akciju je osmišljena sa namerom da animira sve one koji žele da pešače u prirodi ili žele da počnu da se bave planinarstvom, a tokom šetnje Darko Dozet i njegova koleginica Ivana Ivančević, koji su licencirani vodiči Planinarskog saveza Srbije, pružiće osnovne informacije o planinarenju i funkcionisanju planinarskih društava zainteresovanim učesnicima.

Darko Dozet savetuje i kako je potrebno opremiti se za ovakvu planinarsku šetnju.

Akcija je besplatna i nisu potrebne nikakve prijave već svi zainteresovani treba u 9.30h da budu na Paragovu, kod okretnice autobusa na liniji 72.

Prema očekivanjima Dozeta, šetnja kraćom stazom bi trajala do 15 časova kada i ima autobus za povratak za Novi Sad, dok bi oni koji se odluče za dužu stazu pešačenje trbalo da završe do 17 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.