Stranci na privremenom radu u Srbiji

VIDEO K9: Dovođenje stranih radnika da rade u Srbiji je pored ostalog i korporacijski posao, kakav je i sa Kinezima koji dovode svoje radnike jer ne žele da zapošljavaju našu radnu snagu, ocenio je dr Milan Paroški.

126

Od početka 2018. godine Nacionalna služba za zapošljavanje izdala je skoro jedanaest hiljada osam stotina dozvola za rad strancima u Srbiji.

Od tog broja, tri četvrtine njih su zaposlili poslodavci u Beogradu. Stranci posao u Srbiji pronalaze kod poslodavaca uglavnom u većim gradovima, a najviše njih je iz Kine, Rusije, Turske i Makedonije.

Na pitanje da li ovo znači ida će poslove onih koji napuštaju Srbiju sve više preuzimati radnici iz navdenih zemalja i šta to može značiti u budućnosti, odgovara dr Milan Paroški.

Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević izjavio je nedavno, obrazlažući u Skupštini Srbije Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca, da će usvajanjem tog dokumenta biti pojednostavljeno njihovo zapošljavanje. To će i stranim investitorima, prema njegovim rečima, olakšati ulaganje u našu zemlju.

Od 2014. godine do danas Nacionalna služba za zapošljavanje strancima je izdala približno trideset tri hiljade dve stotine novih i produženih dozvola za rad. (Preuzeto sa KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.