Štrajkuju javne službe u Grčkoj, Er Srbija otkazala letove

Zaposleni u javnim službama u Grčkoj stupili su danas u 24-časovni štrajk protestujući zbog penzionih reformi, jednog od glavnih uslova koje vlada mora da sprovede da bi dobila međunarodni zajam. Letovi su otkazani, škole zatvorene, a mediji neće emitovati vesti do kraja štrajka.

490

Kontrolori vazdušnog saobraćaja pridružili su se protestu zbog čega je međunarodni aerodrom u Atini zatvoren, a aviokompanije primorane da otkažu letove.

Državne bolnice i službe hitne pomoći primaće samo hitne slučajeve. U štrajku učestvuju i advokati, novinari i inženjeri.

Kasnije danas očekuju se demonstracije u Atini.

Grčke vlasti počele su ove sedmice novi krug pregovora o merama štednje s međunarodnim kreditorima.

Er Srbija otkazala letove u Grčku

Aviokompanija Er Srbija otkazala je sve letove planirane za danas ka Grčkoj i iz te zemlje zbog najavljenog štrajka grčkih kontrolora leta.

Ta kompanija je za danas imala dva planirana leta za Atinu i jedan za Solun i dva leta iz Atine za Beograd i jedan iz Soluna.

Putnici koji imaju karte za te letove treba da se obrate kontakt centru Er Srbije na telefone 0800 111 528 iz Srbije ili +381 11 311 21 23 iz inostranstva, ili da posete internet sajt Er Srbije na adresi www.airserbia.com gde mogu da dobiju najnovije informacije.

Kontrolori vazdušnog saobraćaja iz Atine najavili su će danas stupiti u štrajk zbog vladinih mera štednje. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.