Štrajk upozorenja prosvetara u Kisaču

VIDEO K9: Veliki broj zaposlenih u Osnovnoj školi ,,Ljudovit Štur” iz Kisača jutros su organizovali jednočasovni štrajk upozorenja nezadovoljni izborom VD direktora škole.

51

Štrajkački zahtev prosvetara iz OŠ “Ljudovit Štur” u Kisaču je da se za dirktora odnosno VD direktora imenuje dosasašnji direktor škole.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice se, kako kažu, na najgrublji način oglušio o mišljenje zaposlenih prilikom izbora direktora škole time što je, dan pre isteka mandata dosadašnjem direktoru, postavio vršioca dužnosti direktora koji nije imao podršku zaposlenih.

U saopštenju Unije Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine koji je, zajedno sa Unijom sindikata prosvtnih radnika Novi Sad podržao ovaj štrajk, navodi se da je proces izbora direktora ove škole počeo, u skladu sa zakonom, početkom ove godine, te da je dosadašnji direktor na glasanju proširenog nastavničkog veća imao 51 glas, a protivkandidat 4.

U skladu sa zakonom, traženo je mišljenje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, koji je, međutim, dao „podršku“ protivkandidatu.

Školski odbor je na osnovu priložene dokumentacije odličio sa 6:3 da se za direktora

predloži dosadašnji direktor škole. Zbog vanrednog stanja ovo nije realizovano, pa je imenovan VD direktor kojeg kolektiv, kako kažu, ne podržava.

Novog VD direktora zaposleni su jutros dočekali izražavajući svoj protest tako što su mu okrenuli leđa dok je prolazio u špaliru ispred škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.