Stotine komada oružja zaplenjene operacije u Francuskoj, pominje se Srbija

Više od 400 komada oružja, uključujući jurišne puške, zaplenjeno je tokom operacije od utorka do četvrtka u pedeset francuskih departmana "protiv domaće i međunarodne trgovinu oružjem", objavilo je danas tužilaštvo u gradu Renu, na zapadu Francuska.

0
153

U toj operaciji je više od 350 žandarma obavilo više od stotinu pretresa, a “sto umešanih ljudi je saslušano”, kaže tužilaštvo.

Više od 400 komada ilegalno držanog oružja, mahom pištolja, zaplenjeno je, kao i dvadeset jurišnih pušaka.

Ta operacija je izvedena posle hapšenja četiri trgovca oružjem u februaru, koji su uvozili oružje iz Sjedinjenih Država i Srbije, i posle otkrivanja radionice za “remilitarizaciju oružja” za osposobljavanje ranije neutralizovanog ratnog oružja, u Sen-e-Marnu, kod Pariza, saopštilo je tužilaštvo.

“Remilitarizacija neutralizovanog oružja” smatra se jednim od izvora snabdevanja ilegalnog tržišta oružja u Francuskoj, uz trgovinu oružjem s Balkana i prodaju koju su pokrenuli kolekcionari i ljubitelji oružja.

Po podacima stručnjaka za naoružanje, ukupno je izmedju tri i sedam miliona komada oružja u ilegalnom prometu na Balkanu. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.