“Stop kafileriji” zahteva izvršenje

VIDEO K9: Udruženje građana “Stop kafileriji!” iz Zrenjanina zatražilo je od nadležnih službi da pokrene postupak prinudnog izvršenja u preduzeću Prekon, jer se ono, kako kažu, ne poštuje.

0
22

Uprkos činjenici da je prošlog petka preduzeću Prekon DOO uručena Zabrana, ono je nastavilo da radi punim kapacitetom, a neprijatni mirisi i dalje se šire Zrenjaninom, kažu u UG Stop kafileriji.

Ovo udruženje je od načelnika Odeljenja inspekcije, koji je doneo rešenje o zabrani rada kafilerije u tom gradu, zatražilo da pokrene postupak prinudnog izvršenja tog rešenja jer se ono ne poštuje. Takođe su zatražili i podnošenje prekršajne prijave protiv pravnog lica Prekon DOO i odgovornog lica u tom pravnom licu jer nisu izvršili nalog o zabrani rada koji je izdala nadležna Inspekcija. Udruženje građana Stop kafileriji proteklih sedam vikenda organizuje protestne vožnje zbog neprijatnih mirisa iz kafilerije zahtevajući, kako ističu,  ostvarivanje svojih prava definisanih u okviru Ustava i Zakona. S tim u vezi je prošlog vikenda desetine poziva upućeno Komunalnoj policiji, a Prijave podnete Inspekcji za zaštitu životne sredine.
Udruženje “Stop kafileriji” je, kako navode u saopštenju, za samo nekoliko dana sakupilo više od 4.000 potpisa, što je po Statutu Grada Zrenjanina više nego dovoljno da bude preispitan rad organa lokalne samouprave u rešavanju ovog problema.
Novu protestnu vožnju ovo udruženje najavilo je za subotu, 22. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.