Stoltenberg i Han čestitali Pendarovskom pobedu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i komesar EU za proširenje Johanes Han čestitali su kandidatu vladajuće koalicije Stevi Pendarovskom pobedu na izborima za predsednika Severne Makedonije.

248
Processed by: Helicon Filter;

“Čestitke Stevi Pendarovskom na pobedi na predsedničkim izborima, sa nestrpljenjem očekujem da radim za vas na prijemu Severne Makedonije kao 30. članice NATO”, napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Evrokomesar Han poručio je, kako je prenela MIA, da sa nestrpljenjem očekuje kontinuiranu saradnju sa Pendarovskim na EU agendi u kontekstu sa prošlogodišnjim zaključcima Saveta koji je otvorio put za start pregovora za članstvo u junu.

Severna Makedonija, prema rečima Hana, može da računa na kontinuiranu podršku EU evropskoj perspektivi zemlje.

Stevi Pendarovskom je među prvima izbor za predsednika države čestitao i austrijski kancelar Sebastijan Kurc koji je poručio da će Austrija nastaviti da podržava put Severne Makedonije ka članstvu u EU.

Nevladina organizacija “Most” procenila je sinoć da je na izborima za predsednika Severne Makedonije kadidat vladajuće koalicije Stevo Pendarovski pobedio sa 51,51 odsto osvojenih glasova.

Kako su preneli lokalni mediji, “Most”, koji je imao najviše posmatrača na predsedničkim izborima, je, metodom paralelnog prerbrojavanja (PTV ), utvrdio da je kadidatkinja makedonske opozicije Gordana Siljanovska-Davkova osvojila 44,93 odsto glasova. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.