Stojković generalna sekretarka Skupštine Vojvodine

VIDEO K9: Na dnevnom redu Sednice Skupštine Vojvodine danas bile četiri tačke, među kojima je i imenovanje novog generalnog sekretara Skupštine.

0
220

Na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine za novog generalnog sekretara Skupštine Vojvodine, izabrana je pravnica iz Novog Sada dr Sandra Stojković.

Takođe, nakon saradnje na lokalnom nivou, poslanici POKS-a i Nove DSS formirali su novi zajednički klub i u Skupštini Vojvodine pod nazivom „NADA – NOVI DSS – POKS“ sa predsednikom Goranom Ivančevićem iz POKS-a.

Osnovni razlog formiranja ovog opozicionog poslaničkog kluba jesu predstojeći pokrajinski i lokalni izbori koji će uslediti za oko godinu dana, a drugi razlog je neslaganje sa politikom koja se odnosi na KiM, odnosno Francusko-nemačkim planom koji je, prema njihovom stavu, duboko suprotstavljen srpskim državnim i nacionalnim inetersima.

Poslanička grupa Vojvođanski front imala je Predlog dopune dnevnog reda koja nije usvojena, a tema je bila Deklaracija kojom se osuđuje agresija Ruske Federacije na Ukrajinu.

Poslanici raspravljaju i o organizovanju javnog preduzeća “Zavod za urbanizam Vojvodine” Novi Sad, o broju i prostornom rasporedu javnih srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine, kao i o predlogu pokrajinske skupštinske odluke o donošenju izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta i reda broj 24 Subotica- Zrenjanin – Kovin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.