Stižu rešenja za odvodnjavanje

VIDEO K9: U petak je građanima širom Vojvodine počela dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje u okviru kojeg su, kažu u Vodama Vojvodine, dve rate koje su do sada dospele na naplatu.

30

Oko 700.000 obveznika u Vojvodini ovih dana dobiće rešenje o utvrđivanju naknade za odvodnjavanje za 2020. godinu. Do sada su dospele na naplatu dve rate po ovom rešenju, od 15. februara i 15. maja.

Ona je pojasnila da je, prema prethodnom Zakonu o vodama, a sada Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara, utvrđeno da naknadu za odvodnjavanje plaćaju korisnici za odvodnjavanje poljoprivrednog, šumskog ili građevinskog zemljišta na melioracionom području, što je praktično celokupna teritorija AP Vojvodine.

Korisnici će po dobijanju rešenja imati rok od 15 dana da plate dospele rate, nakon čega će im biti zaračunavana kamata od 11%. Prihod ubran ovom naknadom je strogo namenski, istakla je ona i njegova potrošnja je kontrolisana.

Usled epidemiološke situacije, za redovne platiše Vode Vojvodine predložiće, kako je saopšteno, stimulativne mere. Za sva pitanja građani mogu da se obrate korisničkom servisu ovog preduzeća na besplatan broj telefona 0800/21 21 21.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.