Stižu rešenja za naknadu za odvodnjavanje

VIDEO K9: Rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. i 2024. godinu za fizička lica korisnicima počinju da stižu na njihove naloge na portalu eUprava, a ostalima će nakon toga ova rešenja stići poštom.

0
20

JVP Vode Vojvodine počelo sa slanjem rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. i 2024. godinu, za fizička lica.

Rešenja se prvo dostavljaju obveznicima koji imaju registrovan nalog na portalu eUprave, kojih ima 98.844.

Dostava štampanih rešenja poštanskim putem biće, kako je saopšteno, realizovana u narednom periodu.

Sva rešenja su kreirana na osnovu dostavljenih podataka od RGZ-a, Ministarstva poljoprivrede, odnosno Uprave za agrarna plaćanja, kao i od Sektora poljoprivredne inspekcije i Uprave za veterinu.

Rešenja su, kako je rečeno, izdata u  skladu sa izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojima je predviđeno da od 1. januaraove godine naknadu za odvodnjavanje neće plaćati fizičko lice i preduzetnik – vlasnik, odnosno korisnik zemljišta upisanog u registar poljoprivrednih gazdinastava, a za ovu kategoriju  obveznika naknada za 2023. godinu umanjuje se za 50 procenata.

Svim obveznicima naknade koji su platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev biće izdata potvrda o više uplaćenih sredstava.

Iz Voda Vojvodine pojašnjavaju da se sa tom potvrdom obveznik može obratiti Poreskoj upravi u mestu svog prebivališta/sedišta, koja isplaćuje višak uplaćenog novca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.