Stižu dozvole za ribolovce

VIDEO K9: Ribolovci će od sredine naredne nedelje moći da dobiju ribolovne dozvole za 2019. godinu, poručuju iz Ribolovačkog saveza Vojvodine.

0
853

Ljubitelje ribolova koji već u januaru planiraju da zabace svoje udice na vojvođanskim rekama i kanalima, dozvole će moći da kupe od 26. decembra, kažu u Ribolovačkog saveza Vojvodine.

“Oni najrevnosniji pecaroši mogu doći u Đoke Mijatovića broj 16 i kupe svoju dozvolu za 2019. godinu koja važi od 1. januara, što znači da možemo biti regularni već prvog januara na vodi”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Uprkos hladnoći i snegu debelom oko 40 centimetara, kako je rekao, ovih dana na Keju se mogu sresti ribolovci koji pecaju pretežno belu ribu

“Bandari i smuđ su aktivni na kanalu i to nekim novim sistemom, drop-shot sistemom, ja bih samo malo zamolio kolege i skrenuo pažnju da je bandar u dimenzijskoj zaštiti i da obrate pažnju na veličinu tih bandara da ne bi imali posla sa ribočuvarskom službom”, rekao je Jovanović.

Ribolovna dozvola za narednu godinu će biti nešto skuplja u odnosu na ovu i njena ukupna cena sa članstvom biće 7.600 dinara.

Povlašćena cena za starije od 65 godina, žene i invalide iznosiće 4.100 dinara, a dozvole će građani moći, kao i do sada da plaćaju na rate. .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.