Stiže novi investitor

VIDEO K9: U Industrijsku zonu Sever 4 dolazi veliki investitor, 8 miliona grad će izdvojiti za subvencionisanje kupovine bicikala, a izveštaj o propustima pri rekonstrukciji bazena na Spensu biće gotov u sredu, saopšteno je iz redova vladajuće koalicije uoči desete sednice Skupštine grada. Opozicija, međutim, smatra da je situacija sa bazenom skandal kakav se dugo nije desio u Novom Sadu.

0
21

Predlog plana detaljne regulacije dela radne zone Sever 4 usvojen je na današnjoj sednici gradskog parlamenta.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, uoči početka sednice izjavio je da je ova rekonstrukcija nagoveštaj dolaska velikog investitora.

Vučević je dodao i da je Grad dobio ponudu da proda fabriku “Lir”, o čemu će se, kaže on, razmatrati u narednom periodu.

Prokomentarisao je i propuste pri rekonstrukciji bazena na SPENS-u, istakavši da u sredu očekuje kompletan izveštaj komisije o neispravnostima koja je ispitivala komisija.

Grad Novi Sad je ove godine izdvojio i rekordnih gotovo 100 miliona dinara za kupovinu novih vozila, a Vučević kaže da je vozni park zastareo, te da je ova kupovina neophodna.

Upitan da prokomentariše nepovoljnu poziciju u Fudbalskom klubu Vojvodina u kojem zaposleni i igrači već nekoliko meseci ne dobijaju plate, Vučević kaže da Vojvodina treba da gleda u svoje dvorište, zarađuje od prodaje igrača i smanji plate, onako kako su to uradili i ostali evropski klubovi, ali i dodaje da će grad nastaviti da potpomaže klub.

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke, međutim, smatra da SPENS nema ništa sa bazenom, a da su propusti pri njegovoj rekonstrukciji skandal kakav se dugo nije dogodio u Novom Sadu. Dodaju i da će glasati protiv imenovanja direktora SPENS-a Dragana Milića, a isto mišljenje dele i odbornici iz Demokratske stranke Srbije.

Na današnjem dnevnom redu našli su se, između ostalog i predlozi odluka o generalnim regulacijama određenih prostora u gradu, socijalna pitanja poput odluka o dodeli stanova iz oblasti socijalne stambene izgradnje kao i kadrovska i administrativna pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.