Stiže nova oprema za vatrogasce

VIDEO K9: Vatrogasci gradskog Vatrogasnog saveza dobiće novu savremenu opremu, koja će im olakšati izlaske na terene.

0
273

Za hitne i brze intervencije koje su deo svakodnevice vatrogasaca širom sveta, neophodno je imati i savremenu opremu, koja će vam pružiti brzo i kvalitetno reagovanje u nepredviđenim situacijama.

Novi Sad je, ističe sekretarka Vatrogasnog saveza, izdvojio 7,5 miliona dinara za nabavku lične opreme za vatrogasce, što prema njenim rečima, predstavlja prvu ozbiljniju nabavku ove vrste opreme nakon dužeg perioda.

“Lične zaštitne opreme vatrogasaca, to su šlemovi, radne interventne uniforme vatrogasne čizme kožne i rukavice, da se dobrovoljci ne opeku. Ta javna nabavka je sad u toku, pripremamo konkursnu dokumentaciju i do aprila meseca očekujemo da ćemo sav taj postupak završiti”, rekao je Ljubica Krnjaić, sekretarka Vatrogasnog saveza Novog Sada.

Krnjajić podseća i da su krajem prošle godine dobijena sredstva za ugradnju 82 dimna detektora, čiji vek trajanja do 10 godina, u stambene jedinice gde žive osobe sa invaliditetom, što je jedna od aktivnosti Vatrogasnog saveza na povećanju bezbednosti sugarađana.

“On se u slučaju da osobe spavaju ili da se nalaze u nekoj drugoj prostoriji ili da su u kupatili ili terasi u slučaju zadimljavanja u stanu oglasiće se ovaj dimni alarm ovim signalom a to je dovoljno jako da svi ukućani čuju čak u zgradi to će se čuti i u stepenišnom prostoru i to će da probudi i opemene na opasnost”, navela je Krnjaić.

Ona je dodala da je u njihovom savezu nedavno održano i polaganje za licence vatrogasnih sudija, koji realizuju sva takmičenja dobrovoljnih vatrogasaca. Prema njenim rečima, novosadska sudijska organizacija prednjači na teritoriji čitave Srbije.

“Vatrogasni savez grada Novog Sada u ovog momenta ima 28 licenciranih vatrogasnih sudija. Na svake četiri godine se sudijska legitimacija obnavlja, postoje uslovi koje mora da ispuni neko da bi mogao da polaže, da dobije šansu da polaže za vatrogasnog sudiju i mi treba da budemo ponosni na taj naš rezultat”, kazala je Krnjaić.

Krnjaić je zaključila da će sa novom opremom, koju iščekuju početkom proleća, vatrogascima umnogome biti olakšan izlazak na svakodnevne intervencije, a da je ovim činom grad Novi Sad pokazao brigu ne samo prema Vatrogasnom savezu, nego i prema svim našim sugrađanima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.