Stiže 2. Kaleidoskop kulture

VIDEO K9: U Novom Sadu u subotu počinje drugi po redu "Kaleidoskop kulture" koji će do kraja septembra Novosađanima ponuditi nekoliko stotina programa u u čijem je fokusu kultura zajedničkog stvaralaštva.

0
266

Više od 400 različitih kulturnih sadržaja očekuje sugrađane i posetioce Novog Sada tokom drugog po redu “Kaleidoskopa kulture” koji počinje u subotu i trajaće do kraja septembra.

Prvi u nizu glavnih događaja startovaće u subotu u 21 čas sa mesta nekadašnje Novosadske kapije u Podgrađu srušene nakon Prvog svetskog rata, gde će posetioci imati prilike da vide, putem vizuelne projekcije, kako je ona izgledala.

Najavljena je i šetnja kroz nasleđe uz projekciju filma “Slučaj Petrovaradin”, kao i premijera predstave “Bacači prstiju” šabačkog pozorišta ispred Beogradske kapije.

3. 4. i 5. septembra u Parku prisajedinjenja biće održana „Filmharmonija“, program koji spaja nemi film Čarlija Čaplina i muziku Zagrebačke filharmonije.

Kao i protekle godine, “Korzo” će biti održan 14. septembra na Bulevaru Mihajla Pupina, a nastupiće Vojvođanski filharmonijski orkestar, pijanistkinja Rita Kinka i violinista Robert Lakatoš.

“Pred nama je još jedan niz ujedinjenih i dobro osmišljenih kulturnih dešavanja, a kao Grad nastojimo da uključimo građane u kulturne programe, jer ne radi se o elitističkom konceptu, već kultura za nas predstavlja neotuđivi i najbolji deo Novog Sada, odnosno Novosađana”, rekao je na predstavljanju programa Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Ovogodišnji Kaleidoskop kulture okuplja više od 60 organizacija, a veliki deo programa biće realizovan u kulturnim stanicama “Svilara” i “Eđšeg”. Platforma je deo projekta “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, a cilj organizatora je povezivanje ustanova kulture, vaninstitucionalne scene i nezavisnih umetnika sa samim građanima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.