Stipendiranje darovitih studenata

VIDEO K9: U Rektoratu su danas dodeljene 74 stipendije najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu koje dodeljuje Fond za stipendiranje darovitih studenata.

0
34

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu danas je organizovana svečanost Fonda za stipendiranje darovitih studenata u okviru koje su zaključeni ugovori o stipendiranju sa novom generacijom stipendista Fonda.

Na svečanosti su uručeni i sertifikati ovogodišnjoj generaciji stipendista, kao i zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda i izdvojile sredstva za stipendije najboljim studentima u školskoj 2019/2020. godini.

Na svečanosti su uručeni i sertifikati ovogodišnjoj generaciji stipendista, kao i zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda i izdvojile sredstva za stipendije najboljim studentima u školskoj 2019/2020. godini, među kojima je i Grad Novi Sad.

“Nama je čast, ali i obaveza, da kao Grad pomažemo najbolje studente koji se školuju u našem gradu, i trudimo se da budemo dobar i jak partner Univerzitetu na svim poljima, a ne samo u ovoj oblasti. Poslednjih godina mnogo smo ulagali, rekonstruisali smo ceo Kampus, a bili smo partner sa Pokrajinskom vladom u izgradnji Naučno-tehnološkog parka, kao i za mnogo drugih projekata koje zajedno radimo. Ovo je jedan mali segment ukupne podrške, tako da Grad Novi Sad stipendira deset studenata iznosom po 17 000 dinara mesečno”, rekao je tom prilikom Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Danas su dodeljene 74 stipendije, a od osnivanja u maju 1992. godine do danas, Fond je obezbedio oko 1.300 stipendija mladima.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda u školskoj 2019/2020. godini, a to su pored Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, NIS, DDOR, JKP „Informatika“ i Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.