Stipendije za darovite studente

VIDEO K9: Za studente koji su dobili sredstva na Konkursu za darovite studente u vojvođanskim ustanovama visokog obrazovanja za 2021. godinu organizovan je danas prijem u zgradi Pokrajinske vlade.

0
15

Na prijemu u Pokrajinskoj vladi koji je organizovan za studente koji su dobili sredstva na Konkursu za darovite studente u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina za 2021. godinu, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, istakao je da će Pokrajinska vlada i u buduće podržavati one najbolje i pre svega potencirati izuzetnost

Ove godine sredstva u iznosu od dva miliona dinara dobilo je 13 darovitih studenata sa pet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koje će u narednih deset meseci stipendirati Sekretarijat sa po 15.000 dinara mesečno, dok će najmanje 5.000 dinara biti u obavezi da obezbedi poslodavac, odnosno privatna kompanija.

Na ovaj konkurs mogli su da apliciraju studenti od druge do pete, odnosno šeste godine osnovnih studija i studenti drugog stepena studija koji nisu u radnom odnosu, odnosno oni koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena.

Takođe, uslovi konkursa su podrazumevali da studenti moraju biti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, pri čemu se školovanje finansira iz budžeta, da su državljani Republike Srbije, da nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, da nisu korisnici drugih studentskih stipendija, kao i da imaju prebivalište na teritoriji Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.