Stipendije sportskim talentima Vojvodine

VIDO K9: U zgradi Pokrajinske vlade danas su uručeni ugovori o stipendiranju talentovanim sportistima i sportskim stručnjacima.

0
20

Ugovori o stipendiranju mladim talentovanim sportistima i sportskim stručnjacima uručeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade, po 13. put u okviru projekta “Sportski talenti Vojvodine” Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Iz pokrajinskog budžeta je opredeljen 21 milion dinara za stipendiranje ukupno 94 mladih sportista, od 200 koliko ih je kandidovano ove godine, te dodatnih 7 miliona dinara za 23 talentovana trenera, od 36 kandidovanih.

Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade je navela da je do sada ugovore o stipendiranju, zaključno sa današnjim laureatima, potpisalo 935 sportista i 182 trenera.

Sportska stipendija svakako je dodatni motiv za postizanje što boljih rezultata, kažu dobitnici stipendije, Nikola Koltin iz Subotice koji se plivanjem bavi već 12 godina i odbojkašica Dunja Stanković iz Sremske Mitroice.

Gojković je podsetila i na to da su pojedini stipendisti iz prethodnih generacija osvajali evropske i svetske medalje i bili učesnici Olimpijskih igara, kao što su Adriana Vilagoš, Laslo Đere, Mate i Viktor Nemeš, Simo Boltić i Marko Dragosavljević, Tamaš Kajdoči, Anja Crevar, Martin Mačković i brojni drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.