Stipendije najboljim studentima

VIDEO K9: Najboljim studentima Novosadskog Univerziteta danas su tradicionalno, četvrtu godinu za redom, uručene stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije. Na platou Petrovaradinske tvrđave ugovore o stipendiraju studentima su uručili ministar za omladinu i sport i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

0
703

Stipendije „Dositeja“, Fonda za mlade talente, ove godine ponelo je ukupno 318 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih i master akademskih studija sa Univerziteta u Novom Sadu.

Stipendije u iznosu od po 30 hiljada dinara dobili su studenti sa prosečnom ocenom iznad 9,6.

Vanja Drljević, stipendista je na završnoj, šestoj godini studija, navela je da se nada kako će biti i posla za nagrađene stipendiste.

Stipendista Vidak Raičević student je sa prosečnom ocenom 10.

“Ovo je drugi put da primam ovu stipendiju i mnogo mi znači, jer je u ovo vreme je relativno velika i studentu može da pokrije sve značajnije troškove. Planiram da upišem dokrorske studije na PMF-u u Novom Sadu”, naveo je Raičević.

I Sonja Gompar ovu stipendiju dobila je po drugi put:

“Želim da se zahvalim Fondu što prepoznaje trud i talenat mladih ljudi i značiće mi kao podstek za dalje usavršavanje”, rekla je ona.

Fond za mlade talente Republike Srbije ima za cilj da mladim, vrednim i obrazovanim ljudima omogući bolje uslove školovanja i stručno i akademsko usavršavanje. Na čelu Fonda nalazi se ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić koji je sa gradonačelnikom Novog Sada Miloš Vučevićem studentima uručio ugovore o stipendiraju.

“Danas šaljemo najlepšu sliku Vojvodine i Novog Sada, šaljemo poruku svim mladim ljudima i njihovim roditeljima da se isplate trud, rad i požrtvovanost i nagrađuje se uloženo vreme u usavršavanje i odricanje od drugih stvari koje njihovi vršnjaci imaju”, istakao je Udovičić.

Gradonačelnik je čestitao mladim studentima i istakao da su ove stipendije rezultat njihovog znanja, truda, zalaganja i posvećenosti.

“Drago mi je što i novosadski studenti učestvuju u ovom projektu, što su prepoznati od strane Fonda za mlade talente, što su dobili podršku koja nije samo novčana, već i stimulativna u svakom smislu i najboljim studentima je to poruka da ih država prepoznaje kao kvalitet koji je opredeljujući za dalji razvoj države”, rekao je Vučević.

Fond za mlade talente na godišenjem nivou stipendira i nagrađuje oko 2.500 učenika srednjih škola i studenata. Od 2008. godine, od kada je osnovan, Fond je kroz stipendije i nagrade stipendirao više od 20 hiljada studenata i učenika srednjih škola, a za te namene je uloženo oko 5 i po milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.