Stimulativna lutrija za vakcinaciju

VIDEO K9: Proritet u borbi protiv eventualnog novog talasa korona virusa su imunizacija nevakcinisanih i strožije kontrole poštovanja postojećih mera, a ne treća doza vakcine, rečeno je juče nakon sednice Kriznog štaba. U cilju povećanja broja vakcinisanih, predsednik države najavljuje i uvođenje lutrije.

0
17

Broj građana koji se vakcinišu nije dovoljan, a rastom broja novoobelih situcija neće biti zabrinjavajuća za nedelju-dve ali hoće “za mesec i po dana”, posebno što počinje sezona fudbalskih i košarkaših utakmica, izjavio je danas predsednik Srbije koji je, kao stimulativnu meru, najavio i uvođenje lutrije.

Na pitanje da li će, po uzoru na neke evropske zemlje, za ulazak u pozorišta, bioskope biti tražen dokaz o vakcinaciji, Vučić je naveo da su pred Ustavom svi građani revnopravni i da on ne može da ga krši.

Juče je, kako je rečeno, iz preventivnih razloga održana sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa nakon ko je saopšteno „da epidemiološka sitacija trenutno nije zabrinjavajuća“, ali da mora biti povećan broj vakcinisanih u grupi od 18 do 30 godina gde je svega 17 odsto vakinisanih, a koji su najčešće podložni infekciji delta sojem.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će, što se tiče treće doze vakcine protiv korona virusa, „država biti vrlo obazriva“, da će preporuka o tome biti doneta 1. avgusta, ali da to ne znači da će se eventualno vakcinisati od tog datuma.

Prema poslednjim podacima, bar jednu vakcinu protiv korona virusa primilo je 49 odsto punoletnih građana Srbije.

Prema podacima Evropskog centra za kontrolu bolesti, 14-dnevna stopa obolevanja na 100.000 stanovnika u Srbiji je 16.

U poređenju sa zemljama Evropske unije ovo je jedan od većih brojeva, a više zaraženih posmatrano kroz ovu stopu imaju Rumunija, Grčka i Letonija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.