Štimanje vitalne sile

VIDEO K9: U toku je Svetska nedelja homeopatije. Ovaj pravac u alternativnoj medicini, koji se temelji na doktrini da se slično leči sličnim, odavno je aktuelan i na našim prostorima. Homeopatija podrazumeva lečenje kompletnog organizma u celini i nije u suprotnosti sa klasičnom medicinom, rekla je Gordana Cvejić iz Udruženja za klasičnu homeopatiju "Haneman" u emisiji Otvoreni ekran.

0
348

Homeopatija je efikasna i naučno dokazana metoda lečenja koja podstiče prirodne sposobnosti organizma ka ozdravljenju.

Homeopatija je holistički vid lečenja, koji podrazumeva posmatranje ljudskog bića u celini, kažu u Udruženju za klasičnu homeopatiju “Haneman”.

“Znači, da ga ne posmatramo kao skup organa, nego kao celinu uma, duše i tela. Jer, praktično, simptomi, koji su izraz neravnoteže, tako ih posmatramo u homeopatiji, da su oni izraz neravnoteže u onome što nas, ustvari, održava u životu i zdravlju, a to je vitalna sila. To je ono na čega mi utičemo u homeopatiji, to je ono što razlikuje živo od neživog, i tako dalje. Znači, prvo se poremeti ta vitalna sila i onda, preko simptoma mi imamo uvid u to šta se dogodilo i kakav je poremećaj u pitanju”, navela je Cvejić.

U tom kontekstu simptomi neke bolesti nisu neprijatelj, već putokaz ka tome šta se dešava u organizmu i na koji način treba delovati, rekla je Cvejić. Simptomi se prvo manifestuju na energetskom nivou, gde kod obolelog dolazi do smanjenja vitalnosti, bezvoljnosti, nesanice, a na kraju se manifestuju u neku fizičku patologiju, kada dolazi do funkcionalnih i fizičkih tegoba.

“Mi praktično, i najbolje je da homeopatijom možemo delovati mnogo ranije, u samom početku kad se čovek, prosto, ne oseća dobro i kad sigorno postoje signali da nešto ne valja, da je ta naša, kako mi to kažemo, vitalna sila raštimovana, a vi odete na dijagnostiku i još uvek nemate nekih pokazatelja”, istakla je Cvejić.

Prvi susret sa homeopatom podrazumeva detaljan razgovor koji može potrajati i satima, kako bi se stekao što bolji uvid u kompletno stanje organizma od, praktično, rođenja do tog trenutka.

“I sve se to uzima u obzir. Od toga se sklapa kompletna slika o toj osobi, znači, konstituciono, kakav bi joj homeopatski preparat najbolje odgovarao i u kolikoj meri možemo da dođemo do tog similimuma, koji je ustvari najbolje rešenje, znači, najsličniji lek za simptome te osobe ispred nas, koje ona ima”, kazala je Cvejić.

Dužina isceljenja, kako je rekla, zavisi od toga koliko dugo je osoba patila od bolesti od koje se leči, a sam proces izlečenja je, potpuno individualan, prirodan, na bazi homeopatskih preparata i ne dolazi u koliziju sa klasičnom medicinom i njenim eventualnim propisanim terapijama.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.