Stiker izazov IRIDIUM-a

VIDEO K9: U našem gradu i u Beogradu u toku je stiker izazov pod nazivom „Feminizam je za svakoga“ Organizacije Irida koja se bavi pitanjima rodne ravnopravnosti i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

0
72

U okviru kursa o rodnoj ravnopravnosti i aktivizmu koji Organizacija Irida realizuje od 9. do 15. maja, organizovan je stiker izazov „Feminizam je za svakoga“ u Novom Sadu i u Beogradu, u nameri da široj javnosti približe pojam feminizma i pokažu da feminizam nije ružna reč, već da doprinosi boljem društvu i ženama i muškarcima.

Izazov je da mladi do 14. maja pronađu ove stikere koji su aktivisti Iride polepili u ova dva grada.

Poruke na stikerima pisane su na osnovu ankete sprovedene među mladima u Novom sadu i Beogradu koji su odgovarali na pitanja o definicijama feminizma i rodne ravnopravnosti, da li su oni feministi i feministkinje i da li je, prema njihovom mišljenju, dostignuta rodna ravnopravnost.

Pobednik ili pobednica sa najviše pronađenih stikera biće proglašen 15. maja i dobiće na poklon knjigu i stikere.

Podsetimo, organizacija Irida okuplja mlade koji se aktivno bave pitanjima rodne ravnopravnosti i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

Stiker izazov „Feminizam je za svakoga” mladi sprovode u okviru IRIDIUM-a, onlajn zajednice za rodnu ravnopravnost za mlade, uz pomoć USAID-a i Nacionalne koalicije za decentralizaciju, kao deo većeg projekta Tvoje mesto u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.