Stihovne smernice Vesne Fekete

VIDEO K9: "Stihovne smernice za zdravo odrastanje" naziv je knjige poezije pesnikinje Vesne Fekete iz Sremskih Karlovaca, koja je sinoć promovisana u Arhivu Vojvodine.

0
65

Promociju knjige poezije “Stihovne smernice za zdravo odrastanje” Vesne Fekete muzički je upotpunilo izvođenje Bobana Dževerdanovića i Miše Blizanca stvarajući dirljivu atmosferu primerenu pesničkoj večeri u Arhivu Vojvodine, utisak je direktora ove ustanove.

U vreme društvenih mreža i virtuelne stvarnosti, kako je rekao, ljudi, naročito mladi, danas retko čitaju štampane knjige, zbog čega su ovakve stihovne smernice dragocene.

Ova zbirka pesama je, prema rečima same autorke, inspirisana njenim detinjstvom i načinima vaspitavanja deteta.

Objavljivanje ove zbirke pesama pomogao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

Recenzenti dela su Blagoje Baković i Pero Zubac, koji je, kako je rečeno bio opravdano odsutan, pa je umesto njega stihove Vesne Fekete od srca čitala glumica SNP Gordana Dimić.

Vesna Fekete rođena je 1971. fodine u Senti i članica je Društva novinara Vojvodine. Pesme su joj prevođene na češki, bugarski i engleski jezik.

Objavljivane su u časopisima i publikacijama za kulturu, u više od 30 zajedničkih zbirki, dve antologije, a prvu samostalnu knjigu, “Iz pera jedne Sremice”, objavila je 2016. godine.

Dobitnica je brojnih pohvala, povelja  i priznanja za svoju poeziju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.