Stigle vakcine protiv gripa

VIDEO K9: Iz novosadskog Doma zdravlja je saopšteno da su dobili vakcine protiv gripa i da njihova distribucija po svim objektima teče prema protokolu.

0
21

U Dom zdravlja “Novi Sad” stiglo je 10 000 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa, proizvođača Sanofi Paster čija distribucija po svim objektima, kako je saopšteno, teče prema protokolu.

Iz Doma zdravlja navode da se sezonska vakcina protiv gripa preporučuje svim osobama starijim od 6 meseci sa hroničnim poremećajem kardiovaskularnog i plućnog sistema uključujući i astmu, sa metaboličkim poremećajima, a naročito dijabetesom, sa oboljenjima bubrega i jetre, krvnim bolestima, malignim oboljenjima i sa imunodeficijencijom uključujući i HIV.

Ova valcina preporučuje se i svim osobama starijim od 65 godina života, licima smeštenim u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, uključujući i zaposlene, radnicima u zdravstvenim ustanovama i u javnim službama.

Primena kod trudnica se razmatra od drugog trimestra trudnoće, uz konsultaciju sa izabranim ginekologom, dok se onima koje su u povećanom riziku od pratećih komplikacija usled gripa preporučuje vakcinacija bez obzira na stadijum trudnoće, uz konsultaciju sa izabranim ginekologom.

Svi građani koji su zainteresovani za imunizaciju protiv sezonskog gripa treba da se jave svom izabranom lekaru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.