Stigle dozvole za ribolovce

VIDEO K9: Dozvole za ribolovce napokon su stigle, poručuju iz Ribolovačkog saveza Vojvodine. Cene dozvola su uglavnom ostale iste kao i ranijih godina i kreću se od 1.000 do 6.000 dinara, a promenjena je samo visina povlašćene dozvole za osobe sa invaliditetom.

613

Dozvole za ribolovce stigle su iz Zavoda za izradu novčanica gde su bile poslate na štampu, a kako bi bile validne, Ribolovački savez Vojvodine obavio je pečatiranje, tako da su one sada dostupne u prodaji, objašnjava Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

“Ribolovci mogu da dođu i ovde, od ove godine i Ribolovački savez Vojvodine ima pravo prodaje dozvola u Novom sadu. Znači, naše su dozvole legalne isto kao i Voda Vojvodine, kao i Nacionalnog parka, pošto sva tri preduzeća mogu da prodaju dozvole u Novom sadu”, pojasnio je Jovanović.

On dodaje da su cene dozvola ostale kao i prethodnih godina, pa je za seniorske dozvole potrebno izdvojiti 6.000 dinara, za povlašćene 3.000, a za dnevnu dozvolu 1.000 dinara.

“Naravno da je neophodno poneti fotografiju, odnosno, može i stara dozola. I ono što zakon nalaže jeste da se dostavi E2 obrazac, prošlogodišnji, u kome su unete sve ribe koje su ulovljene tokom prošle godine, naravno, potpisan. To je ono što zakon nalaže, a sad, ako su novi članovi, onda taj obrazac nije neophodan”, rekao je Jovanović.

Osim u Ribolovačkom savezu, dodaje Jovanović, dozvole se mogu kupiti i na sajmu ribolova koji je u toku i trajaće do nedelje 20. marta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.