Stereotipi i rodna ravnopravnost

VIDEO K9: Danas je u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ održana medijska radionica u okviru projekta „Novinarke protiv nasilja prema ženama u medijima“, na kojoj su studenti i stručnjaci diskutovali o stereotipima koji se vezuju za žene, ali i o neravnopravnosti polova koja je zastupljena, kako u medijima, tako i u mnogim drugim sferama života.

0
54

U okviru projekta „Novinarke protiv nasilja prema ženama u medijama“, u Kulturnoj stanici Eđšeg održana je medijska radionica koja je okupila studente, uglavnom novinarstva, kao i stručnjake poput psihologa, pravnika, novinara, socijalnih radnika i slično.

Organizatori ističu da je izuzetno važno raditi na edukaciji mladih o ovim temama i da je to jedan od ključeva uspešnog prevazilaženja stereotipa.

Mnoštvo je stereotipa koji doprinose tome da žene ne budu ravnopravne u društvu, rekla je autorka projekta, Olivera Miloš Todorović, ali i dodala da i žene same mnogo utiču na njihovo produbljivanje.

Rodna neravnopravnost je mnogo zastupljena u medijima što utiče na percepciju javnosti, navodi Olivera Miloš Todorović i zaključuje da se o ovoj temi dosta govori, ali na pogrešan način.

Za prevazilaženje stereotipa važni su i vaspitanje i obrazovanje, navodi Olivera Miloš Todorović.

Prizor koji je ekipa naše televizije zatekla u Kulturnoj stanici Eđšeg svakako je odraz i obrazovanja i vaspitanja mladih, budućih novinara, koji rade na vlastitinoj edukaciji o temama o kojima će u budućnosti govoriti na neki profesionalniji način.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.