“Stefonit” zaštita od zračenja

VIDEO K9: Mladim ljudima, inovatorima, veliki podsticaj pružaju biznis inkubatori, koji im pomažu u prvim godinama poslovanja kada im je to najpotrebnije, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran jedan od pobednika nedavno održanog takmičenja najboljih biznis ideja u Kruševcu.

264

U Srbiji žive dovitljivi ljudi, spremni da se snađu u različitim situacijama, ali i da te situacije prilagode praktičnoj upotrebi, pa nije čudo što je naša zemlja poznata po pronalazačima i inovatorima.

Nedavno je u Kruševcu održano takmičenje za najbolju biznis ideju u okviru projekta Otvaranje Regionalnog inovacionog start -up centra Rasinskog okruga, na kojem je, među brojnim mladim ljudima, jedan od pobednika bio i Stefan Unić, student na Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku.

“U proteklih 5 meseci, koliko je trajala obuka, nju je prošlo više od 300 mladih polaznika koji su vredno radili sa svojim mentorima. Kasnije je selekciona komisija izabrala 30 najboljih ideja, i kasnije za samo finale je bilo 15 ideja”, rekao je Unić.

Među tih 15 radova prezentovanih u finalu, Stefanova ideja osvojila vicešampionsku nagradu. Sam obim takmičenja, kako je istakao, pokazao je koliko su naši mladi ljudi kreativni i inovativni i koliko im znače ovakvi podsticaji države.

“Biznis inkubatorni centri su osnovani samo sa jednom namerom, da pomognu mladim preduzetnicima u početnim godinama njihovog poslovanja , odnosno onda kada su oni najranjiviji i kada im je pomoć i najpotrebnija”, istakao je Unić.

Stefanova ideja ,,Proizvodnja i prodaja personalizovanih Orgonita” ili, kako ih je on nazvao ,,Stefonit”, privukla je pažnju stručnog žirija i javnosti, a njegov rad usmeren je na zaštitu od zračenja.

1 KOMENTAR

  1. Dečko nije ništa izumeo, naziv “orgonit” je zaštićen još 1995. godine od strane Karl Welza. Moderni orgonit ima kristal kvarca u sebi i za to su zaslužni Don i Carol Croft iz SAD. Sve se to bazira na učenju Vilhelma Rajha i njegovim izumima nakon što je otkrio orgonsku energiju početkom prošlog veka. Tvrdeći da je on to izumeo je čist bezobrazluk jer se isti uređaji proizvode od strane mnogih pojedinaca u Srbiji već desetak godina. Slobodno potražite po oglasima na KupujemProdajem, Kupindu, itd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.