“Stefonit” zaštita od zračenja

VIDEO K9: Mladim ljudima, inovatorima, veliki podsticaj pružaju biznis inkubatori, koji im pomažu u prvim godinama poslovanja kada im je to najpotrebnije, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran jedan od pobednika nedavno održanog takmičenja najboljih biznis ideja u Kruševcu.

1
319

U Srbiji žive dovitljivi ljudi, spremni da se snađu u različitim situacijama, ali i da te situacije prilagode praktičnoj upotrebi, pa nije čudo što je naša zemlja poznata po pronalazačima i inovatorima.

Nedavno je u Kruševcu održano takmičenje za najbolju biznis ideju u okviru projekta Otvaranje Regionalnog inovacionog start -up centra Rasinskog okruga, na kojem je, među brojnim mladim ljudima, jedan od pobednika bio i Stefan Unić, student na Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku.

“U proteklih 5 meseci, koliko je trajala obuka, nju je prošlo više od 300 mladih polaznika koji su vredno radili sa svojim mentorima. Kasnije je selekciona komisija izabrala 30 najboljih ideja, i kasnije za samo finale je bilo 15 ideja”, rekao je Unić.

Među tih 15 radova prezentovanih u finalu, Stefanova ideja osvojila vicešampionsku nagradu. Sam obim takmičenja, kako je istakao, pokazao je koliko su naši mladi ljudi kreativni i inovativni i koliko im znače ovakvi podsticaji države.

“Biznis inkubatorni centri su osnovani samo sa jednom namerom, da pomognu mladim preduzetnicima u početnim godinama njihovog poslovanja , odnosno onda kada su oni najranjiviji i kada im je pomoć i najpotrebnija”, istakao je Unić.

Stefanova ideja ,,Proizvodnja i prodaja personalizovanih Orgonita” ili, kako ih je on nazvao ,,Stefonit”, privukla je pažnju stručnog žirija i javnosti, a njegov rad usmeren je na zaštitu od zračenja.

1 KOMENTAR

  1. Dečko nije ništa izumeo, naziv “orgonit” je zaštićen još 1995. godine od strane Karl Welza. Moderni orgonit ima kristal kvarca u sebi i za to su zaslužni Don i Carol Croft iz SAD. Sve se to bazira na učenju Vilhelma Rajha i njegovim izumima nakon što je otkrio orgonsku energiju početkom prošlog veka. Tvrdeći da je on to izumeo je čist bezobrazluk jer se isti uređaji proizvode od strane mnogih pojedinaca u Srbiji već desetak godina. Slobodno potražite po oglasima na KupujemProdajem, Kupindu, itd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.