Stefan Milenković dobitnik Februarske nagrade

VIDEO K9: Violinista Stefan Milenković dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2022. godinu, odlučili su odbornici Novog Sada na današnjoj svečanoj sednici Skupštine Grada.

0
61

Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada novosadski odbornici doneli su odluku da Februarska nagrada za 2022. godinu pripadne violinisti Stefanu Milenkoviću.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je violinisti Stefanu Milenkoviću i zbog doprinosa u realizaciji projekta Grad Novi Sad – Evropska prestonica kulture. Inicijativu da ova nagrada pripadne Milenkoviću podneli su Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i Udruženje građana Valmaro trio.

Odbornici Srpske radikalne stranke takođe su podržali predlog da Februarska nagrada pripadne čuvenom virtuozu, ali su i ovoga puta naglasili da ih, kako kažu, „pomalo iritira“ isticanje 1. februara 1748. godine u prvi plan jer su mišljenja da su druga tri datuma koje definiše Statut značajnija.

Februarska nagrada, golubica i novčani deo u iznosu od 130 hiljada dinara, biće uručena laureatu 1. februara, na svečanosti povodom obeležavanja Dana Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.