Štednjom do zelene planete

VIDEO K9: Oko 200 novosadskih srednjoškolaca će kroz projekat pod nazivom ,,Štednjom do zelene planete'' učiti o energetskoj efikasnosti, štednji i očuvanje životne sredine. Projekat će biti realizovan u četiri srednje škole, a danas je predstavljen đacima Elektro-tehničke škole ,,Mihajlo Pupin''.

0
296

Promocija projekta ,,Štednjom do zelene planete” u Elektrotehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, koji finansir Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, ima za cilj da probudi energetsku svest kod srednjoškolaca i skrene pažnju na važnost ekonomičnog korišćenja energije.

“Predavanje je osmišljeno iz više nivoa. Prvi nivo se bazira na edukaciji učenika uopšte o energetskoj efikasnosti, odnosno buđenju svesti koliko je danas važno racionalno korišćenje energije, drugi nivo predavanja je orijentisan na obnovljive i neobnovljive izvore energije, njihovim prednostima i nedostacima i upotrebi fosilnih goriva koliko su ona štetna po okolinu i klimatske promene”, rekla je Tijana Teslić, portparolka Održivog razvoja Dunav.

U okviru predavanja bilo je reči i o izgradnji energetski efikasnih kuća i zgrada, termovizijskih kamera i o tome koliko one mogu da daju uvid u celokupnu energetsku efikasnost objekta.

“U okviru predavanja organizujemo poster sesije u okviru kojih će se učenici podeliti u manje grupe i između će se takmičiti i u vidu kreativne radionice će sve biti organizovano gde će moći da vide demonstraciju na konkretnom primeru korišćenja obnovljivih izvora energije. Za najzainteresovanije učenike će biti organizovana i takmičenja i na kraju svakog predavanja planiran je i obilazak parka obnovljivih izvora energije koji se nalazi u Elekto-tehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin”, navela je Teslić.

Srednjoškolci iz Elektro-tehničke škole ,,Mihajlo Pupin”, Gimnazije ,,Svetozar Marković”, Ekonomske škole ,,Svetozar Miletić” i Tehničke škole ,,Mileva Marić- Anštajn”, njih oko 200, proći će kroz ovu edukaciju.

Realizacija samog projekata planirana je u tim školama tokom četiri meseca, od 1. juna do 30. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.