Štednja do granice panike

VIDEO K9: Štednja energije za građane i za državu postala je ove zime prioritet, s obzirom na poskupljenja energenata i situaciju kod nas i u svetu. Ovu situaciju komantarisao je bivši narodni poslanik Srđan Nogo

0
43

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović rekla je da je pomeranjem početka grejne sezone ostvarena ušteda od više od 50 miliona evra.

„Srbija je spremna za zimu. Grejna sezona je uspešno počela, zaključno sa 10. oktobrom su napravljene sve pripreme. Potrebno je da se uhodamo, primećeni su neki rutinski kvarovi, ali ništa što ranije nije bio slučaj“, rekla je Đedović.

Da li je Srbija zaista spremna za zimu i koliko je realna pomenuta ušteda od 50 miliona evra pitali smo Srđana Noga.

Iz Ministarstva rudarstva i energetike navode da je energetski sistem kompleksan. „Potrošači se, kad ne mogu da računaju na jedan izvor energije, u ovom slučaju sistem daljinskog grejanja, opredeljuju za drugi, što je najčešće električna energija, a to može značajno da optereti čitav energetski sistem“.

Ova grejna sezona drugačija je od nekih prethodnih jer je čitava Evropa u energetskoj krizi i njenom planiranju se pristupa sa mnogo većom pažnjom, jer postoje mnogi faktori u vezi sa snabdevanjem energentima koji se ne mogu predvideti, zbog čega postoje i krizni planovi“, navelo je Ministarstvo.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.