“Staza zdravlja” sve zelenija

VIDEO K9: U Temerinu je u subotu organizovana velika akcija sadnje šumskog zaštitnog pojasa tokom koje je posađeno 200 stabala jablana. Projekat realizuju članice mreže “Pošumimo Vojvodinu” – Pokret gorana Novog Sada i udruženja Dečija ekološka akademija, Ekološki pokret Vrbasa i Ruralni centar Sova.

0
27

Na takozvanoj “stazi zdravlja” na Bečejskom putu, proteklog vikenda posađeno je 200 sadnica jablana u okviru projekta “Šuma zove” tokom koje je ranije zasađeno 200 sadnica platana, javora, katalpi i lipa, a u narednim danima će planirana sadnja žbunja, oko 250 sadnica žute kiše, suručice i vajgele. 

Reč je o nastavku višegodišnjeg projekta koji ima za cilj sadnju šumskog zaštitnog pojasa.

Evropska unija je podržala ovu aktivnost, a na samoj akciji je učestvovao i Antoan Avinjon, menadžer programa za životnu sredinu i klimatske promene u Delegaciji Evropske unije.

Uz Pokret gorana Novog Sada, Pokret gorana Vojvodine i Dečiju ekološku akademiju, drveće su sadili i građani i aktivisti Ekološke inicijative Temerin, Kancelarije za mlade, Društva prijatelja bašte, Odreda izviđača Temerin, Lovačkog udruženja Fazan i lokalnog Crvenog krsta, uz podršku lokalnih javnih preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.