Staza kod Lidla čeka odobrenje Železnica Srbije

VIDEO K9: Nakon našeg priloga "Livadom do Lidla" o problemu koji uzrokuje nedostatak pešačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Vojvode Stepe ispred Lidl prodavnice na koji nam je ukazala sugrađanka Dušica Živanović, oglasila se i kompanija Lidl objašnjenjem zbog čega pristupne staze njihovom objektu još uvek nisu izgrađene.

0
84

U blizini Lidl prodavnice u Novom Sadu, prema važećem urbanističkom planu, u jednom delu Bulevara Vojvode Stepe predviđena je izgradnja pešačke staze, koja bi taj deo spojila sa Bulevarom Evrope. Kako bi ovaj plan bio sproveden, saopšteno je iz kompanije Lidl, potrebno je da se stvore uslovi za izmeštanje železničke pruge, koje je u nadležnosti institucija planirano u naredne četiri do pet godina.

Kako bi potrošačima ranije omogući adekvatniji prilaz prodavnici, u Lidlu su pristupili pronalaženju bržeg prelaznog rešenja i sa Gradom Novim Sadom potpisali sporazum kojim su pristali da finansiraju odgovarajuće tehničko rešenje.

Iz Lidla navode da im je, zbog situacije na terenu, za postojeći predlog potrebna saglasnost “Železnica Srbije”, nakon čega bi pristupili ugovaranju poslova za izvođenje radova.

Iz Lidla je saopšteno da ulažu sve napore da se to desi što ranije, jer je to u najboljem interesu naših potrošača i okolnog stanovništva. Dodaju i da se, kao društveno odgovorna kompanija, trude da u svakoj lokalnoj zajedinici u kojoj posluju, kroz podršku projektima unapređuju kvalitet života sugrađana, što će, kako veruju, ostvariti i ovom incijativom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.