Statisti Novi Sad

VIDEO K9: Fejsbuk grupa "Statisti Novi Sad" nastala je pre oko 5 godina sa ciljem da okupi sve zainteresovane građane koji žele da statiraju u različitim projektima, od snimanja reklama pa da televizijskih serija i filmova.

14

Da bi se snimila kvalitetna filmska i televizijska ostvaranja, pored profesionalnih glumaca, režisera i kamermana, neophodni su i statisti.

Statisti, najčešće samom pojavom i kostimom, unose verodostajnost u atmosferu i kadar. Zbog sve veće potrebe za statistima, pre gotovo 5 godina nastala je fejsbuk grupa “Statisti Novi Sad”, u kojoj se objavljuju konkursi za statiranje.

Zaintesovani prijave šalju Draganu Božiću, osnivaču fejsbuk grupe Statisti Novi Sad, a prijava se, za početak, sastoji od fotografije figure i lica. Posle toga, Božić obavlja informativni razgovor kako bi utvrdio da li statista odgovara određenom zadatku.

Božić je zadužen i za organizaciju samih statista kada idu na teren. Na lokalitet snimanja odlaze, kaže Božić, autobusima ili privatnim automobilima, u zavisnosti od broja statista. Na setu ih čeka garderoba i šminka, te rad s poznatim licima naše kinematografije.

Prijavljuju se, kako kaže, svi – studenti, zaposlena i nezaposlena lica, pa i penzioneri i srednjoškolci, koji, osim što zarade pristojnu dnevnicu od 1.500 do 3.000 dinara, imaju priliku i da osete kako to izgleda biti ispred filmske kamere.

Mnogi lepi trenuci dešavaju se na setu, u pauzama, tokom prevoza, kaže Božić. Ipak, najlepši deo ovog posla su, kako je istakao, druženja tokom napornih dana snimanja, u kojima su zabeležene brojne anegdote, sklopljena prijateljstva, pa i ljubavi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.