Startuje 9. Međunarodni rukometni turnir na pesku

VIDEO K9: Devetu godinu za redom na Štrandu je organizovan Međunarodni turnir u rukometu na pesku, a na ovogodišnjem takmičenju nastupa 18 ekipa u seniorskoj konkurenciji, kao i šest u konkurenicji kadeta.

740

Na ovom turniru, koji je šesti po jačini u Evropi, svake godine je konkurencija sve veća budući da se prijavljuju sve kvalitetnije ekipe, a prema rečima organizatora ove godine osim timova iz Srbije, učestvuju i ekipe iz Španije, Mađarske, Hrvatske i Bugraske.

“Naš turnir nosi preko 170 bodova, što je isto jedna od vrlo bitnih karakteristika, jer ekipe koje se bore da uđu na klupsko Evropsko prvenstvo biraju turnire koji imaju veći broj bodova. Naš ove godine nosi oko 180, a najjači turniri 220 bodova, tako da ne zaostajemo mnogo i stremimo ka tome da iz godine u godinu budemo što bolji”, istakla je Anja Pantić, sekretar Komisije za rukomet na pesku Rukometnog saveza Vojvodine.

Direktor ovog turnira Branislav Radišić je rekao da će ovo do sada biti najjače takmičenje u rukometu na pesku u Srbiji i dodao da će nastojati da uz pomoć Rukometnog saveza Srbije naša zemlja dobije organizaciju evropskog ili svetskog prvenstva u ovom sportu.

“Štrand je jedna od lepših plaža u Evropi i Novi Sad zaslužuje da dobije veliko takmičenje kao što smo bili domaćini dvoranskog evropskog i svetskog prvenstva za žene i muškarce”, kazao je Radišić.

Mečevi na ovom turniru igraju se danas od 15 do 20 časova, sutra od 9 do 20 časova, a poslednjeg dana turnira od 9 do 15,30. Turnir Rukometaši igraju na peščanom terenu na špicu Štranda.

Pokrovitelji ovog takmičenja su Grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat i sport i omladinu, Turistička organizacija Novog Sada, a domaćin JKP „Gradsko zelenilo“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.